Lähiruoan juhlaa

31 toukokuun, 2022

Kylvöt 2022 tehty!

Kirjoittajana Paijan emäntä Päivi

Paijalla on saatu viettää kiireistä kevättä, kuten varmasti monella muullakin maatilalla. Päänvaivaa aiheutti jälleen kerran keli, joka ei sitten millään tahtonut lämmetä! Oli siinä ihmettelemistä, kun maa oli vielä paikoin jäässä, kun olisi pitänyt kauraa kylvää ja kiireesti! Joillekkin lajeille, kuten rypsille, maan pitäisi olla lämmintä, ettei pienen pieni siemenparka kylmety eikä siten jaksa selviytyä rankasta koettelemuksesta.. Hermoparka oli koetuksella kerran jos toisenkin sateen uhatessa ja niinhän ne työpäivät venyivät useimmiten yli 20 tuntisiksi.

Kevään ja samalla koko kesäkauden ensimmäiset hää Areenalla

Ettei aika kävisi pitkäksi ja vapaa-aikaa jäisi ihan överisti, tehtiin välillä häät, jotka oli oikeus ja kunnia järjestää ihanalle nuorelle parille Juhla-Areenalla. Kylvöt oli kesken, mutta saimme yhteispelillä Hannun ja poikamme Miken kanssa luovittua äestykset, kylvöt ja jyräykset kohilleen yhdessä ruokien esivalmisteluiden, majoitusten ja sitten varsinaisen juhlapäivän kanssa. Mikä tunnelma, ne keväiset tuoksut, pitkään jatkuva valoisuus ja ihmisten iloisuus! Kyllä siinä kummasti jaksoi kellon ympäri pyöräyttää hommiloissa ja aamupäivällä jälleen pellolle. Mahtavaa saada positiivista palautetta onnistuneista ja aikataulunsa pitäneistä järjestelyistä! Lähellä tuotettu ja alusta loppuun asti itse tehty ruoka kruunasi juhlat.

Menninkäisen Savusauna ja kaverina Kärrysauna. Vaihtoehtoja ja valintoja!

Helatorstai katkaisi viikkoa ja sen aattoon oli hyvä järjestää syntymäpäivät Menninkäisen huomaan. Sankari vieraineen nautti ensin aterian Takkatuvan puolella ja siitä hyvässä järjestyksessä löylyihin sekä savusaunaan että Kärrysaunan puolelle. Välillä kuumaa kylpyä kuutiossa (kuumavesipalju) ja viilennystä lammessa, jossa kasvusto meinaa taas ottaa yliotetta. Olisikohan kitkemisen paikka…Kärrysaunahan on legendaarinen omassa sarjassaan, sillä olemme yhdessä muiden Saunalenkki ry yritysten kanssa Suomen ensimmäisiä liikkuvien saunojen pioneereja. Tästä saunasta ponkaisi kirjaimellisesti liikkeelle katsastettujen, virallisten, liikuteltavien saunojen buumi, samalla alkoi tarmokkaampi Suomalaisen Saunan nosto kansallisperinteeksi. Tänä päivänä löytyy jos jonkinlaista saunaksi kutsuttua viritelmää teltasta puimurin hyttiin sekä saunaseuraa ja yhdistystä. Mutta harva se on Helsingin Messukeskuksessa saunonut messuyleisön edessä ’munasillaan’ tai heitellyt löylyä Bulevardilla traktorin vetämässä kärrysaunassa, kun perässä askeltaa sambakarnevaalien kulkue rummut päristen! Ja tämä tarina on tosi!

Pieni hengähdyshetki Kyrösjärven rannalla Ikaalisten Span alueella

Viimein tuli se oma hetki! Mitäpä muutakaan kuin menna saunaan! Ikaalisten Spa kylpylä on Kyrösjärven rannalla ja siellä meillä on pieni osake, jota vuokraamme myös ulkopuolisille. Huoneisto on katutasossa, joten siitä on aivan mainion helppo lähteä lenkkipoluille tai Maininkiin uimaan tai illatsuihin ravinteliin. Aivan rannassa on puusauna, paikallisseuran pitämä Rantasauna, joka lämpiää kesäkaudella 3-4 kertaa viikossa ja pienellä saunamaksulla pääsee nautiskelemaan lempeistä löylyistä. Nuinikkaa tuli kroppaa hieman hellittyä, jotta jaksaa jatkaa klapisavottaa päätilalla! Kiireistä kevättä ja huumaavia tuoksuja, toivoo Paijan emäntä!

JAA SOSIAALISESSA MEDIASSA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vastuullisuus lähtee sydämestä

Paijalla vastuullisuus on kuin itsestään selvyys. Meillä vastuullinen toiminta on näkynyt jo aikojen alusta kulttuuriperintää kunnioittamalla rakennuksissa, maassa ja jopa Areenan juhlamenuissa. Tuotamme osan tarjoiltavasta ruoasta itse ja myös teemme sen itse, panostamme ruokahävikkiin ja tilallahan on oma signature dish!

Ohjaamme asiakkaitamme lajitteluun sekä sähkön ja veden kohtuulliseen käyttöön. Tilan sähkö on vihreää ja tulevaisuus tuo uusia, luontoa säästäviä innovaatioita myös Paijalle!

Yleisesti todeten edistämme Paijalla hyvinvointia, ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa. Kiinnitämme erityistä huomiota kestävään ja vastuulliseen toimintaan